fliffy di sini

By: miss fliffy angel

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 19-Oct-2007 01:37 Email | Share | Bookmark
1 syawal 1428 - family gath entry

Quote:
salam kengkawan...gambar raya kite kat maran ------- kuala terengganu
best betul raya thn ni..semoga raya semua pon ceria mcm kami...hehehe


di maran :
...
..
...
Quote:
cerita rayaku : thn ni giliran fliffy beraya di rumah mak abah, kalau dulu kami raya di kemaman,
tapi lepas abah pencen oktober yang lalu rumah yang abah buat di maran,
so balik maran lah..mak fliffy org gong badak , ktrg abah mmg org kg new zealand maran..hehe
raya 1st time di sini mmg best utk semua.. fliffy buat soto ayam on my own (sblm thari dah habis!)
and mak buat rendang daging n ayam..simple je.. sama biskut2 tunjuk dan cornflakes and choc
cake yang fliffy buat dgn helpers,,my sisters..hehe kiteorg masak simple je sbb perancangan
pagi 2nd raya semua konvoi ke terengganu..thn ni adik fliffy yang duk johor raya dgn mentua
di kuantan..esoknya dia balik maran dgn hubby n lil dina utk konvoi ke ktrg...
adam toksah critenya mmg berbaloi buat baju melayu sampai kuyup basah peluh...hehehe
lepas raya umah jiran2 adam ikut atok n tokma beraya dgn motor...semua yang dtg umah
mesti tanye si adam mana? fliffy, hubby and adik2 tunggu umah melayan tetamu...lagipon si
damia mmg letih sgt dah pukul 2 lebih tido x lena..alhamdulillah adik x meragam...senyum je
wpun penat...adik cukup2 4 bulan..fliffy buatkan adik hairbend...mmg comel lah adik pakai..
tp time nak tido kena bukak sbb adik tarik hairbend tuh ke mata...bahaya plak...hehehe................
fliffy mmg suka raya..baju2 raya tgh thn tuh mesti dah siapkan....ermm th dpn warna ape plak ye..

onway to KT :
..
...
Quote:
cerita rayaku : awal2 pagi lepas subuh dah bersiap nak konvoi balik kampung..fliffy ke rumah
mak mentuaku di kuala bekah dekat losong dan yang lain ke umah tok di gong badak..
damia bangun lewat skit dr abgnya..lepas siapkan adik..semua dah ready off we go..
cuaca mula2 malu2 mendung gitu,,,pahtu cerah yang amat...hai....panas..adam duk blakang
dengan cikda yang studi kat perak..damia fliffy riba...damia x tido mata dia asyik tgk sana
tgk sini...adam nyonyot susu coklat...separuh jalan dah tido...siap kira duit raya smlm lagi tuh...
hehehe...dlm perjalanan byk berenti...isi minyak..beli air...singgah kemaman kat umah lama...
abah jumpe kengkawan lama dia sat...kami ikut highway pantai timur skrg dah exit tol jabor...
pahtu terus ke KT bertolak jam 8 sampai lebih kurang jam 1...hehehe...bekal dlm perjalanan
mak buat nasik lemak...yum yum

di KT :
..
..
..
..
Quote:
cerita rayaku : seterusnya raya ketiga kami..gempur !! semua umah pegi lah nak tulis kat sini
byk plak namanya kot luper..hehe...sampai ptglah kami jengjalan...alhamdulillah adam and
damia sgt2 sporting dan in a good health...sihat dan ceria...hehe...kami duk kt sampai rabu
pahtu pegi mydinmall y besar kat kt tuh...beli train adam...hehe sbb adam behave..dah janji kan...
utk adik tak beli ape2 sbb time raya ni adik byk baju kawan2 fliffy kasi...semuanya dah boleh
pakai si adik...asyik tukau baju je...semuanya in shade of pink...hehe x bleh lari dr color tuh kot...
mlm2 adam payah skit nak tido sbb sepupu2 dia ramai asyik mainnnnnnnnn ajer...adik y lena
sbb kepenatan...
yang kelakornya nak balik je dr umah sedara2 lepas salam2 kalau ade yang usik boleh tak
tinggal adik / nak adik / nak pinjam adik adam mesti bad mood ckp, "tak boleh!" mama amik
adik amiaaaaaaaa..hehehe... sayang betul along adam kat angah damia...syukur mama..

ermm tuh je la crite raya kami... fliffy balik awal kuantan sbb ahad ade test..
hehehe...okla jumpe lagi semoga ceria slalu..


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net